Solutions

Solutions

Nalta heeft de projectmanagement-, consultancy- en engineering- werkzaamheden van een aantal van de meest frequent door ons geïmplementeerde oplossingen samengebracht in solutions. Deze solutions hebben tot doel om een snelle en turn-key oplevering van uw aangeschafte hardware en software te garanderen. De solutions kennen een vaste prijs en implementatiewijze. Hiermee beperken we de doorlooptijd, verhogen we de kwaliteit en kan Nalta de werkzaamheden uitvoeren tegen scherpe vaste tarieven.

De solutions zijn bedoeld voor klanten die ondersteuning wensen bij de oplevering van een ICT-oplossing, bijvoorbeeld omdat zij voor het eerst kennismaken met nieuwe technologie. Ook is het mogelijk dat de klant op de gewenste termijn geen eigen ICT medewerkers met voldoende ervaring beschikbaar heeft. Tot slot zijn de solutions ideaal voor klanten die snel een best-practice implementatie willen uitvoeren en die de zekerheid willen hebben dat de oplossing juist geimplementeerd is.

De hard- en software maakt zelf geen deel uit van de solution, maar kan uiteraard door Nalta of één van haar partners geleverd worden.

 

Wat levert het u op

Tijdsbesparing

Onze engineers hebben vele tientallen installaties op hun naam staan en beschikken over de hulpmiddelen om in korte tijd de oplossing te realiseren, meestal in een fractie van de tijd die een minder ervaren systeembeheerder nodig zou hebben;
Turn-keyWe leveren alle diensten die noodzakelijk zijn voor het turn-key opleveren van de oplossing. De werkzaamheden worden uitgevoerd op basis van resultaatverplichting en fixed-price.
Performance en stabiliteitWe weten precies welke patches en welke drivers noodzakelijk zijn om het platform direct vanaf de start optimaal te laten presteren en om de best mogelijke beschikbaarheid te realiseren;

Volgens richtlijnen fabrikant

De oplossing wordt gerealiseerd volgens alle voorschriften en richtlijnen van de fabrikant, door volledig gecertificeerde engineers, waardoor er achteraf geen discussies kunnen ontstaan over garantie en/of support;

Referentie-architectuur

Nalta maakt gebruik van gevalideerde technische blauwdrukken van de fabrikant voor het realiseren van de best mogelijke systeemarchitectuur, waardoor schaalbare, veilige en in hoge mate beschikbare oplossingen gerealiseerd worden;

Documentatie

Na de oplevering beschikt u over systeemdocumentatie met een gedetailleerde vastlegging van de configuratieparameters van de gerealiseerde oplossing. Dit vereenvoudigd de kennisoverdracht aan de eigen beheerders en aan andere installatiepartners.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Private Cloud

Het delen van één en dezelfde omgeving met veel verschillende eindgebruikers in de publieke cloud is in de praktijk niet altijd wenselijk. Zo kunnen er potentiële risico's zijn met performance en beveiliging van gevoelige informatie. Of er zijn show-stoppers vanuit wetgeving of door applicaties die niet klaar zijn voor een cloudoplossing. Veel organisaties kiezen daarom bewust voor private cloud, waarbij IT diensten worden aangeboden vanuit de eigen infrastructuur.

Dat wil niet zeggen dat die organisaties niet zouden kunnen profiteren van technologie die binnen publieke clouddiensten beschikbaar is. Zowel Micosoft (met Azure Pack) als VMware (met vRealize Suite) bieden de managementsoftware van hun publieke cloud aan voor gebruik voor private clouds. Klanten krijgen zo de beschikking over veel van de voordelen en faciliteiten die in de publieke cloud beschikbaar zijn, denk aan snelle provisioning, verregaande automatisering van beheertaken, programming interfaces en service bussen voor integratie, disaster recovery en security.

Door de uniforme beheeromgeving voor private en public cloud, is de stap naar de public cloud - als de tijd daarvoor rijp is - en kleine stap.

Het bouwen van een private cloud is prima mogelijk, ook met de wat kleinere systemen. Nalta kan op basis van een referentie-architectuur van VMware of Microsoft een private cloud omgeving voor u realiseren, waarmee de complexiteit en risico's van het implementeren van een private cloud worden verminderd.

 

Kenmerken van de private cloud solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte VMware- of Microsoft- gebaseerde private cloud -oplossing in combinatie met server-, netwerk- en storage- componenten geleverd door Dell EMC.
Scope van de oplossing
 • Uitrol van een cluster bestaande uit maximaal vier fysieke servers met cloud platform software van Microsoft of VMware;
 • Het realiseren van een shared storage omgeving t.b.v. het cluster op basis van Dell EMC Storage, Dell EMC VRTX of VMware vSAN technologie;
 • Het koppelen van het compute-platform aan de shared storage omgeving op basis van iSCSI of FC verbindingen;
 • Het realiseren van een management infrastructuur voor het private cloud -platform (op basis van Microsoft Azure Pack of VMware vRealize Suite.)

Data Protection

Uw bedrijf vertrouwt op informatie. Informatie over wie uw klanten zijn, wat u ze heeft geleverd en hoe u kunt voldoen aan de verwachtingen. Als deze informatie verloren gaat of beschadigd is, kan dat erg veel problemen opleveren voor het goed functioneren van uw bedrijf. Het is dus van groot belang dat uw data wordt veiliggesteld.

Moderne dataprotectie oplossingen hebben de rol overgenomen van de traditionele agent-gebaseerde backup-software. Ze sluiten naadloos aan op private cloud omgevingen en maken voor het beschermen van bedrijfsgegevens voor disaster recovery en business continuity niet langer gebruik van traditionele tapesystemen.

Nalta Consultancy hanteert het concept van consistente lokale snapshots met applicatie integratie in combinatie met het repliceren van deze snapshots naar een andere locatie voor beschikbaarheid en/of archiveringsdoeleinden. Hiermee bieden wij organisaties een maximale bescherming van bedrijfsgegevens - ongeacht de locatie van de applicatie of de data. 

Nalta is partner van Dell EMC, StorageCraft, Veeam en VMware en realiseert haar oplossingen op basis van de producten van deze fabrikanten.

 

Kenmerken van de Data Protection solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte data protection- oplossing.
Scope van de oplossing
 • Installatie van het data protection hardwareplatform voorzien van data protectie-software;
 • Uitrol van maximaal 10 applicatie-specifieke agents op servers;
 • Installatie en configuratie van een disk target (DAS/NAS/Cloud).

Unified Network

Steeds vaker zien we het fenomeen dat bedrijven hun bekabelde aansluitnetwerken integraal vervangen door draadloze WiFi netwerken. WiFi was vroeger een handige aanvulling op een bedraad netwerk, maar door de enorme stijging van het gebruik van smartphones, tablets en laptops, heeft het WiFi netwerk al bij veel organisaties de rol van het bekabelde netwerk overgenomen.

Organisaties die nu de overstap maken zijn daarbij wel op zoek naar een nieuw type Wireless LAN. Een Wireless LAN dat veilig en multifunctioneel is en die verschillende types van applicaties (spraak, video, data), gebruikers en clients kan  ondersteunen alsof ze elk over hun eigen netwerk beschikken. Daarnaast verwachten organisaties van dit draadloze netwerk dat het altijd beschikbaar, even flexibel, snel en stabiel als een vast netwerk. Met andere woorden, organisaties willen de mobiliteit en productiviteit van WiFi gecombineerd met de hoge prestaties en beschikbaarheid van bekabelde netwerken.

Moderne draadloze netwerken stellen wel hogere eisen aan de onderliggende bedrade netwerkinfrastructuren, zoals hogere poortdichtheden met power over ethernet, het leveren van PoE+ en een forse toename van de bandbreedte. De nieuwste generatie Unified Network oplossingen van Dell EMC zijn klaar voor deze nieuwe realiteit.

 

Kenmerken van de Unified Network solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte unified netwerk-infrastructuur -oplossing geleverd door Dell.
Scope van de oplossing
 • Uitrol van een complete unified netwerkinfrastructuur op één site bestaande uit twee (2) core switches en maximaal acht (8) access switches, twee (2) WLAN controllers en maximaal twaalf (12) Wireless Access Points;
 • Het koppelen van de draadloze netwerkinfrastructuur aan bedrade netwerkinfrastructuur
 • Het koppelen van de draadloze netwerkinfrastructuur aan bedrade netwerkinfrastructuur en/of firewall.

Perimeter Protection

Organisaties zijn in hoog tempo aan het overschakelen op next generation firewalls. Next generation firewalls maken fijnmazige controle op applicaties, gebruikers en content mogelijk. Ook kunnen ze verdacht dataverkeer en malware detecteren, zonder dat de netwerkprestaties eronder lijden. Next generation firewalls zijn application-aware, ze kunnen allerlei toepassingen identificeren en deze vervolgens wel of niet toelaten, al naargelang uw beveiligingsbeleid. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen of werknemers Facebook, Dropbox, persoonlijke webmail of Youtube kunnen benaderen vanaf uw bedrijfsnetwerk.

De Nalta Perimeter Protection Solution is gebaseerd op de SonicWall NSA -serie Next Generation Firewalls.

 

Kenmerken van de  Perimeter Protection Solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte Next Generation Firewall oplossing van SonicWall.
Scope van de oplossing
 • Uitrol van één of twee (geclusterde) SonicWall NSA serie Next Generation Firewalls;
 • Het koppelen van de Firewall (of het cluster) aan bestaande internet-verbinding(en), DMZ en VLAN's op het lokale netwerk.

Mobility Management

Wilt u ‘Het Nieuwe Werken’ mogelijk maken voor uw organisatie ? 

De opkomst van de smartphone en de tablet heeft de manier waarop we werken drastisch veranderd. Ook de scheiding tussen zakelijk en privé vervaagt steeds meer en steeds meer mensen gebruiken hun eigen mobiele devices voor zakelijke doeleinden. Hoe kunt u dit managen en ervoor zorgen dat gevoelige data beveiligd is? 

Nalta heeft ruime ervaring in mobiliteits- en desktop virtualisatie- projecten en kan samen met u een oplossing uitrollen waarbij belangrijke aandachtspunten niet worden vergeten. Hierbij kunt u denken aan toegangscontrole, security, monitoring, het ontwikkelen van een standaard image en de procedures voor het uitrollen van nieuwe applicaties.

VMware introduceerde in 2016 haar nieuwe product Workspace ONE. Workspace ONE is een samenvoeging van drie producten: VMware Horizon, VMware Airwatch en VMware Identity manager. Deze producten zijn geintegreerd om te komen tot een uniforme digitale werkomgeving voor de eindgebruiker. Het is toepasbaar op ieder device en sluit aan op ieder systeem.

Met de Nalta Mobility Management Solution krijgt u de beschikking over een krachtig platform voor het veilig werken vanaf elke plek op elk tijdstip ongeacht met welke device uw medewerkers toegang zoeken tot uw ICT-omgeving.

 

Kenmerken van de Mobility Management solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte VMware Workspace ONE oplossing.
Scope van de oplossing

- Uitrol van VMware Horizon View platform;
- Uitrol van VMware AirWAtch platform en agents voor maximaal 10 devices;
- Uitrol van VMware Horizon Workspace;
- Uitrol van VMware Identity Manager;
- Ontwikkelen van één golden desktop image;
- Koppelen van VDI omgeving aan bestaande shared storage omgeving.
- Uitrol van VDI voor maximaal 10 zero of thin clients.


Public Cloud

Steeds meer organisaties brengen nu ook bedrijfskritische applicaties naar de publieke cloud. Het zelf in eigendom hebben en faciliteren van een infrastructuur wordt door steeds minder bedrijven gezien als een kernactiviteit. Cloud computing biedt bedrijven en individuen niet alleen de mogelijkheid om ICT op het hoogste niveau te bedrijven zonder de daarbij horende kosten, maar biedt u ook een betaalmodel voor het alleen betalen voor daadwerkelijk gebruikte capaciteit. U kunt uw omgevingen zeer snel opbouwen én afbreken. Daarnaast biedt public cloud elastisch meeschalen met de door de business vereiste capaciteit. Nu duidelijk is geworden dat cloud de toekomst is, geen hype, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk profiteren van de voordelen.

Vanzelfsprekend wilt u de overstap verantwoord doen. Welke eisen stelt u aan de aanbieder op het gebied van beveiliging, privacy, verblijfplaats van de data, betaalmodel, support, beschikbaarheid en backups? Wij helpen u duidelijkheid te verkrijgen in uw behoefte en koppelen deze aan de beschikbare technologieen en leveranciers.

Om een public cloud strategie succesvol te implementeren is het in kaart brengen van uw zakelijke eisen en ingeschatte risico's onontbeerlijk. Vervolgens is het zaak de vereisten en risico’s te managen. Heldere afspraken zorgen er voor dat u en uw cloud provider precies weten wat ze van elkaar mogen verwachten. Consultants van Nalta kunnen u daarbij houvast bieden op uw weg naar de cloud.

 

Kenmerken van de private cloud solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant geselecteerde Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Amazon AWS of Salesforce- gebaseerde public cloud -oplossing.
Scope van de oplossing- Inventarisatie van huidige situatie
- Inventarisatie van nieuwe situatie
- Gap analyse verschillen huidig en nieuw
- Opstellen van architectuur voor de oplossingen
- Bouwen van de oplossing
- Testen van de oplossing
- Uitvoeren van de migratie
- Testen van de nieuwe situatie
- Ontmantelen oude situatie

Cloud Applicatie-integratie met Dell Boomi

De IT megatrends van dit decennium: Big Data, Internet of Things, Social, Mobile, Artificial Intelligence en Cloud zorgen voor een enorme explosie aan data. Als gevolg daarvan staat uw organisatie meer dan ooit voor de uitdaging om bedrijfsapplicaties integraal te laten samenwerken en om data makelijker intern of met klanten te kunnen uitwisselen. Het feit dat applicaties steeds vaker extern worden gehost of in de Cloud draaien, maakt het er voor de ICT afdeling niet makkelijker op. De ideale oplossing voor deze uitdaging is Enterprise Application Integration (EAI), de volgende stap in bedrijfsautomatisering.

Applicatie-integratie wordt door steeds meer organisaties ingezet. Applicaties kunnen EAI gebruiken om berichten uit te wisselen met andere applicaties. Hiervoor is een standaardtaal nodig, zoals XML of een REST API. EAI vervult dan een coördinatiefunctie, de applicaties hoeven niets van elkaar te weten en hoeven alleen maar met de EAI te communiceren. Ze hoeven zelfs niet te weten waar een samenwerkend programma zich bevindt of wat het precies doet.

Toch worstelt menig IT Manager op dit moment nog met een historisch gegroeide lappendeken van applicaties. Deze lappendeken wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan hardware, besturingssystemen, netwerkprotocollen en ontwikkelomgevingen en met grote aantallen koppelingen tussen deze applicaties onderling. Dit staat in de IT-wereld bekend onder de naam ‘spaghetti-architectuur’. De naam spaghetti slaat op de wirwar aan interfaces die dan al snel ontstaat. Het nadeel van deze architectuur is dat bijna niet te onderhouden is. Zodra er iets in een applicatie verandert, bijvoorbeeld door een upgrade, dan moeten al de interfaces naar andere applicaties vanuit die applicatie gelijktijdig aangepast worden om ze op hetzelfde moment weer in productie te nemen. Het resultaat is een sterke toename aan beheerkosten.

Applicatie-integratie reduceert beheerskosten, vooral als een bedrijf veel applicaties heeft en als EAI dubbele en/of handmatige invoer van gegevens voorkomt en daarmee ook fouten en vergissingen. EAI bespoedigt ook de integratie van nieuwe bedrijven of bedrijfsonderdelen, bijvoorbeeld na een overname. Aan de andere kant heeft EAI een aantal strategische voordelen doordat informatie sneller beschikbaar is. Een bedrijf kan hierdoor bijvoorbeeld nieuwe diensten aanbieden (tracking & tracing), sneller reageren en een klant beter van informatie voorzien.

Dell Boomi is het marktleidende applicatie- en data integratie platform gebouwd in en voor de cloud. Wij gebruiken Dell Boomi om innovatieve digitale diensten en oplossingen te ontwikkelen, die zich bevinden op het kruispunt van IoT, Big Data, Mobility en Cloud. Door onze andere allianties met Amazon AWS, Dell EMC, Microsoft en Salesforce, kunnen we de beste technologieën combineren en modelleren naar de behoeften van onze klanten. Als hoogst gecertificeerde partner van Boomi in Nederland, biedt Nalta u het volledige Boomi platform in een pay-per-use model, inclusief bijbehorende dienstverlening.