Solutions

Solutions

Nalta heeft de projectmanagement-, consultancy- en engineering- werkzaamheden van een aantal van de meest frequent door ons geïmplementeerde oplossingen samengebracht in solutions. Deze solutions hebben tot doel om een snelle en turn-key oplevering van uw aangeschafte hardware en software te garanderen. De solutions kennen een vaste prijs en implementatiewijze. Hiermee beperken we de doorlooptijd, verhogen we de kwaliteit en kan Nalta de werkzaamheden uitvoeren tegen scherpe vaste tarieven.

De solutions zijn bedoeld voor klanten die ondersteuning wensen bij de oplevering van een ICT-oplossing, bijvoorbeeld omdat zij voor het eerst kennismaken met nieuwe technologie. Ook is het mogelijk dat de klant op de gewenste termijn geen eigen ICT medewerkers met voldoende ervaring beschikbaar heeft. Tot slot zijn de solutions ideaal voor klanten die snel een best-practice implementatie willen uitvoeren en die de zekerheid willen hebben dat de oplossing juist geimplementeerd is.

De hard- en software maakt zelf geen deel uit van de solution, maar kan uiteraard door Nalta of één van haar partners geleverd worden.

 

Wat levert het op

Tijdsbesparing

Onze engineers hebben vele tientallen installaties op hun naam staan en beschikken over de hulpmiddelen om in korte tijd de oplossing te realiseren, meestal in een fractie van de tijd die een minder ervaren systeembeheerder nodig zou hebben;
Turn-keyWe leveren alle diensten die noodzakelijk zijn voor het turn-key opleveren van de oplossing. De werkzaamheden worden uitgevoerd op basis van resultaatverplichting en fixed-price.
Performance en stabiliteitWe weten precies welke patches en welke drivers noodzakelijk zijn om het platform direct vanaf de start optimaal te laten presteren en om de best mogelijke beschikbaarheid te realiseren;

Volgens richtlijnen fabrikant

De oplossing wordt gerealiseerd volgens alle voorschriften en richtlijnen van de fabrikant, door volledig gecertificeerde engineers, waardoor er achteraf geen discussies kunnen ontstaan over garantie en/of support;

Referentie-architectuur

Nalta maakt gebruik van gevalideerde technische blauwdrukken van de fabrikant voor het realiseren van de best mogelijke systeemarchitectuur, waardoor schaalbare, veilige en in hoge mate beschikbare oplossingen gerealiseerd worden;

Documentatie

Na de oplevering beschikt u over systeemdocumentatie met een gedetailleerde vastlegging van de configuratieparameters van de gerealiseerde oplossing. Dit vereenvoudigd de kennisoverdracht aan de eigen beheerders en aan andere installatiepartners.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Private Cloud

Het delen van één en dezelfde omgeving met veel verschillende eindgebruikers in de publieke cloud is in de praktijk niet altijd wenselijk. Zo kunnen er potentiële risico's zijn met performance en beveiliging van gevoelige informatie. Of er zijn show-stoppers vanuit wetgeving of door applicaties die niet klaar zijn voor een cloudoplossing. Veel organisaties kiezen daarom bewust voor private cloud, waarbij IT diensten worden aangeboden vanuit de eigen infrastructuur.

Dat wil niet zeggen dat die organisaties niet zouden kunnen profiteren van technologie die binnen publieke clouddiensten beschikbaar is. Zowel Micosoft (met Azure Pack) als VMware (met vRealize Suite) bieden de managementsoftware van hun publieke cloud aan voor gebruik voor private clouds. Klanten krijgen zo de beschikking over veel van de voordelen en faciliteiten die in de publieke cloud beschikbaar zijn, denk aan snelle provisioning, verregaande automatisering van beheertaken, programming interfaces en service bussen voor integratie, disaster recovery en security.

Door de uniforme beheeromgeving voor private en public cloud, is de stap naar de public cloud - als de tijd daarvoor rijp is - en kleine stap.

Het bouwen van een private cloud is prima mogelijk, ook met de wat kleinere systemen. Nalta kan op basis van een referentie-architectuur van VMware of Microsoft een private cloud omgeving voor u realiseren, waarmee de complexiteit en risico's van het implementeren van een private cloud worden verminderd.

 

Kenmerken van de private cloud solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte VMware- of Microsoft- gebaseerde private cloud -oplossing in combinatie met server-, netwerk- en storage- componenten geleverd door Dell.
Scope van de oplossing
 • Uitrol van een cluster bestaande uit maximaal vier fysieke servers met VMware vSphere of Microsoft Hyper-V hypervisor;
 • Het realiseren van een shared storage omgeving t.b.v. het cluster op basis van Dell Storage PS, SC of MD series, Dell VRTX Shared PERC, Microsoft Storage Spaces of VMware vSAN technologie;
 • Het koppelen van het virtualisatie cluster aan een shared storage omgeving op basis van iSCSI, SMBv3, FC of FCoE verbindingen;
 • Het realiseren van een management infrastructuur voor het private cloud -platform (op basis van Microsoft Azure Pack of VMware vRealize Suite.)

Data Protection

Uw bedrijf vertrouwt op informatie. Informatie over wie uw klanten zijn, wat u ze heeft geleverd en hoe u kunt voldoen aan de verwachtingen. Als deze informatie verloren gaat of beschadigd is, kan dat erg veel problemen opleveren voor het goed functioneren van uw bedrijf. Het is dus van groot belang dat uw data wordt veilig gesteld.

Moderne dataprotectie oplossingen hebben de rol overgenomen van de traditionele agent-gebaseerde backup-software. Ze sluiten naadloos aan op virtuele servers en private cloud omgevingen en maken voor het beschermen van bedrijfsgegevens voor disaster recovery en business continuity niet langer gebruik van traditionele tapesystemen.

Nalta Consultancy hanteert het concept van consistente lokale snapshots met applicatie integratie in combinatie met het repliceren van deze snapshots naar een andere locatie voor beschikbaarheid en/of archiveringsdoeleinden. Hiermee bieden wij organisaties een maximale bescherming van bedrijfsgegevens - ongeacht de locatie van de applicatie of de data. 

Nalta is partner van Dell Data Protection en realiseert haar oplossingen met Dell NetVault, Dell AppAssure of Dell DR-series producten.

 

Kenmerken van de Data Protection solution:

Doel van de dienst

Het leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte data protection- oplossing in combinatie met server- en storage- componenten geleverd door Dell.

Scope van de oplossing

 • Installatie van het data protection hardwareplatform voorzien van Dell data protectie-software;

 • Uitrol van maximaal 10 backup agents op servers, waarvan een backup gemaakt moet worden;

 • Installatie en configuratie van een disk target (DAS/NAS).


Unified Network

Steeds vaker zien we het fenomeen dat bedrijven hun bekabelde aansluitnetwerken integraal vervangen door draadloze WiFi netwerken. WiFi was vroeger een handige aanvulling op een bedraad netwerk, maar door de enorme stijging van het gebruik van smartphones, tablets en laptops, heeft het WiFi netwerk al bij veel organisaties de rol van het bekabelde netwerk overgenomen.

Organisaties die nu de overstap maken zijn daarbij wel op zoek naar een nieuw type Wireless LAN. Een Wireless LAN dat veilig en multifunctioneel is en die verschillende types van applicaties (spraak, video, data), gebruikers en clients kan  ondersteunen alsof ze elk over hun eigen netwerk beschikken. Daarnaast verwachten organisaties van dit draadloze netwerk dat het altijd beschikbaar, even flexibel, snel en stabiel als een vast netwerk. Met andere woorden, organisaties willen de mobiliteit en productiviteit van WiFi gecombineerd met de hoge prestaties en beschikbaarheid van bekabelde netwerken.

Moderne draadloze netwerken stellen wel hogere eisen aan de onderliggende bedrade netwerkinfrastructuren, zoals hogere poortdichtheden met power over ethernet, het leveren van PoE+ en een forse toename van de bandbreedte. De nieuwste generatie Unified Network oplossingen van Dell zijn klaar voor deze nieuwe realiteit.

 

Kenmerken van de private cloud solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte unified netwerk-infrastructuur -oplossing geleverd door Dell.
Scope van de oplossing
 • Uitrol van een complete unified netwerkinfrastructuur op één site bestaande uit twee (2) core switches en maximaal acht (8) access switches, twee (2) WLAN controllers en maximaal twaalf (12) Wireless Access Points;
 • Het koppelen van de draadloze netwerkinfrastructuur aan bedrade netwerkinfrastructuur
 • Het koppelen van de draadloze netwerkinfrastructuur aan bedrade netwerkinfrastructuur en/of firewall.

Perimeter Protection

Organisaties zijn in hoog tempo aan het overschakelen op next generation firewalls. Next generation firewalls maken fijnmazige controle op applicaties, gebruikers en content mogelijk. Ook kunnen ze verdacht dataverkeer en malware detecteren, zonder dat de netwerkprestaties eronder lijden. Next generation firewalls zijn application-aware, ze kunnen allerlei toepassingen identificeren en deze vervolgens wel of niet toelaten, al naargelang uw beveiligingsbeleid. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen of werknemers Facebook, Dropbox, persoonlijke webmail of Youtube kunnen benaderen vanaf uw bedrijfsnetwerk.

De Nalta Perimeter Protection Solution is gebaseerd op de nieuwe Dell SonicWall NSA -serie Next Generation Firewalls.

 

Kenmerken van de  Perimeter Protection Solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte Next Generation Firewall oplossing van Dell | SonicWall.
Scope van de oplossing
 • Uitrol van één of twee (geclusterde) Dell NSA serie Next Generation Firewalls;
 • Het koppelen van de Firewall (of het cluster) aan bestaande internet-verbinding(en), DMZ en VLAN's op het lokale netwerk.

Desktop Virtualization

De meeste IT Managers tekenen voor een duurzame werkplek die veilig en eenvoudig te beheren is. Een werkplek die de flexibiliteit en de vrijheid van de gebruiker verhoogt en hem in staat stelt zijn eigen device te gebruiken. VDI kan een ideale oplossing zijn voor deze problematiek. De Virtual Desktop oplossing van Nalta is bebaseerd op VMware View in combinatie met Unidesk. Unidesk biedt een oplossing om Windows componenten (O/S, drivers, applicaties. setting, user profiles) in verschillende geïsoleerde lagen te ontleden. Elke laag kan dan apart beheerd worden. Dit bespaart niet alleen beheerkosten, maar ook een grote hoeveelheid aan data-opslag en –transport. Het heeft o.a. tot gevolg dat met Unidesk op dezelfde hardware veel grotere aantallen gebruikers ondersteund kunnen worden. 

 

Kenmerken van de private cloud solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte VMware- en Unidesk-gebaseerde virtual desktopoplossing in combinatie met server-, netwerk- en storage- componenten geleverd door Dell.
Scope van de oplossing
 • Uitrol van een cluster bestaande uit twee VMware vSphere hosts in combinatie met Unidesk en VMware View connection broker;
 • Ontwikkelen van één golden image, bestaande uit Windows 7 32 bit of 64 bit NL, device drivers, standaard kantoorapplicaties (max. 10) en gebruikersprofiel;
 • Koppelen van VDI omgeving aan bestaande (SAS, iSCSI of FC gebaseerde) shared storage of VMware vSAN omgeving.
 • Uitrol van maximaal 10 zero of thin clients

 


Mobility Management

Wilt u ‘Het Nieuwe Werken’ mogelijk maken voor uw organisatie ? 

De opkomst van de laptop en nu de smartphone en de tablet heeft de manier waarop we werken drastisch veranderd. Ook de scheiding tussen zakelijk en privé vervaagt steeds meer en steeds meer mensen gebruiken hun eigen mobiele devices voor zakelijke doeleinden. Hoe kunt u dit managen en ervoor zorgen dat gevoelige data beveiligd is? 

Nalta heeft ervaring in mobiliteits- en endpoint management- projecten en kan samen met u een oplossing uitrollen waarbij belangrijke aandachtspunten niet worden vergeten. Hierbij kunt u denken aan beveiliging, monitoring en welke devices met welke operating systemen veilig en beheersbaar toegang krijgen tot uw applicaties en informatie.

Dell introduceerde eind 2013 een geïntegreerde oplossing voor mobile device management (MDM), mobile application management (MAM), mobile content management (MCM), een veilige gateway voor toegang op afstand (SonicWALL SRA) en ‘endpoint’-beveiliging. Deze nieuwe componenten vormen samen met de bestaande Dell Kace lifecycle management systemen samen de Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossing van Dell. 

Met de Nalta Mobility Management Solution krijgt u de beschikking over een krachtig platform voor het veilig werken vanaf elke plek op elk tijdstip ongeacht met welke device uw medewerkers toegang zoeken tot uw ICT-omgeving.

 

Kenmerken van de Mobility Management solution:

Doel van de dienstHet leveren van een complete bundel van diensten toegespitst op de snelle en turn-key oplevering van een door de klant aangeschafte Dell Kace K1000 en/of K2000 gebaseerde device management -oplossing.
Scope van de oplossing - Uitrol van Kace 1000 appliance (Basic bundel) of K1000 + K2000 appliances (Premium bundel) ;
 - Uitrol van maximaal 100 stuks K1000 agents op ondersteunde endpoints.